Sidor

torsdag 3 december 2015

Vuxenskönt på 70-talet!

Här är ett klipp som skapat en hel del debatt i dagarna!





Vuxenskönt på 70-talet!


Vad tycker ni, hur informativ ska julkalendern vara?

Tummen upp?
eller
Tummen ner?

8 kommentarer:

  1. När det gäller årets adventskalender ger jag varken tummen upp eller ner. För mig som vuxen tycker jag faktiskt att den är riktigt bra då jag är intresserad av matlagning och historia, det är kul att få se vad man åt på den tiden. Sedan får man en kortfattad men enkel historialektion som passar barn, men om den tilltalar barn är svårt att svara på. Så det blir ett hum.
    Skulle va kul att få reda på vad barn tycker om den? mina barn är inte små längre.

    SvaraRadera
  2. Jag har oxå sett några avsnitt och tycker med det kan vara intressant med en resa genom historien, då jag är intresserad av detta. Frågade idag min sambos son som är 8 år vad han tyckte, hans svar var: -Det är som en dokumentär! Han gillade den inte, han har valt att titta på en gammal kalender istället!

    SvaraRadera
  3. Tumme upp!
    Jag tycker det är fantastiskt med en kalender som inte går i samma spår som tidigare. Kanske är den ibland väldigt informativ och inte så "rolig" som allt ska vara. Men barnen på vår skola tittar på den i alla fall. Jag har dock hört mycket kritik angående den biten som klippet handlar om, vuxenmys. Det är sånt himla liv så fort man pratar om det på TV. Men att folk spränger sig själva eller halshugger andra människor går att prata om på nyheterna under bästa sändningstid? För mig är det en kluven moral, och jag tycker i det här fallet att kalendern pratar om det på ett bra sätt, som inte verkar konstigt.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker verkligen inte om julkalendern i år. Det är absolut inget fel med informativa barnprogram och inte heller fel att ha det i julkalendern, men jag förstår verkligen inte upplägget. Jag saknar verkligen julkänslan! Nej tyvärr, tummen ner!

    SvaraRadera
  5. Jag har bara sett korta delar av den men lillgrabben är 8 och tycker att det är bra, så det räcker för mig. Idén med att göra rolig och informativ TV för barn gillar jag skarpt! Och Olof Wretling utklädd till mys-proggare som pratar sex och Bolivia, kan det blir roligare? :-)

    SvaraRadera
  6. Tumme upp! Jag älskar historia och det gör mina tre barn med, när jag ropar att julkalendern börjar så går det som en tromb genom huset när hela familjen skall finna sig en plats i soffan.

    Jag kan hålla med om att jag gärna hade sett lite snö och tomtar som faktiskt påminner om julen, men nuförtiden så finns det så otroligt mkt tecknat för barnen att se så jag uppskattar faktiskt att dom bytte tema i år! Sen är barnen i julkalendern helt bedårande och modiga! Hur många barn hade provsmakat all den maten som dom gör utan större krussiduler? Och Cleo, vilken stjärna <3

    Så tack Svt för lite berikande barnprogram som verkligen går hem!

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  8. Tumme upp! Jag tycker att det är fantastiskt att svt har lyckats så bra med att göra en julkalender som både är rolig och lärorik. Jag förstår att vissa kan sakna av snö och tomtar, men hur har de senaste årens julkalendrar igentligen sett ut? Inte mycket snö och tomtar i dem.

    Jag tror också att detta skapar ett intresse för barn som de sedan tar med sig in i skolan. Hur perfekt hade inte detta varit när jag hade min åk 3 och vi jobbade med sveriges historia??
    Mina åk F gillar årets julkalender och jag och sambon myser ner i soffan varje kväll för att se den :)

    SvaraRadera